DIETETYK
Z wykształcenia dietetyk i psychodietetyk. Studia licencjackie ukończyła na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, w 2015 roku broniąc pracę “Wpływ składników zawartych w żywności na odpowiedź układu endokrynnego”, prowadziła badania wśród kobiet z policystycznymi jajnikami, zaburzoną pracą tarczycy oraz leptynoopornością.”
W 2021 roku uzyskała tytuł magistra
Układ endokrynny (hormonalny) jest jej głównym medycznym zainteresowaniem. Specjalizuje się także w leczeniu dietetycznym Pacjentów z chorobami autoimmunologicznymi. Na studiach magisterskich na kierunku dietetyka kliniczna zajęła się badaniami na temat “Wpływu leczenia dietetycznego na lipoedemę”.
Dodatkowo kształciła się na kierunku psychodietetyka i zajmuje się osobami z zaburzeniami odżywiania. Prowadzi Pacjentów z każdą jednostką chorobową.
Zajmuje się także dietetyką pediatryczną – bilansuje diety dla dzieci w każdym wieku.
Współpracowała z Ośrodkiem Leczenia Niepłodności, obecnie także zajmuję się parami starającymi się o dziecko.
Współautorka kilku publikacji naukowych na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu m.in.:
“Assessment of negative factors affecting the intestinal microbiota in people with excessive body mass compared to people with normal body mass.”
“Czynniki wpływające negatywnie na jakość mikrobioty jelitowej u osób z nadmierną masą ciała.”
“The effect of ginseng on the treatment of type 2 diabetes.”
“Wpływ mikrobioty jelitowej oraz żelaza na ryzyko wystąpienia raka jelita grubego.”
“Wpływ diety ketogenicznej na chorobę Alzheimera”
Bierze udział w konferencjach naukowych, także czynny. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.